top of page

Optimum Metoden & Vanlig Fysioterapi

ebbalago4_edited.jpg

Optimum Metoden - Postural Träning

Korrektiv Rehabilitering och Prestationshöjning:

”Optimum Metoden och postural träning hjälper dig med orsaken till besvären och ser inte bara till ditt problemområde” 
Med Optimum Metoden jobbar man med specifik träning samt medvetenhet om sitt beteende i vardagen som redskap.
Optimum Metoden går ut på att korrigera tillbaka kroppen till en så naturlig hållning och naturligt rörelsemönster som möjligt. Kroppen skall kunna jobba biomekansikt och fysiologiskt så som evolutionen har designat oss människor i hållning, funktion och rörelsemönster. 

Optimum Metoden jobbar även med våra flöden i kroppen, såsom vår andning och cirkulation. Metoden täcker också in hur stress påverkar oss samt hur din koordination fungerar och påverkar övrigt i kroppen. 
Läs mer på  http://www.optimum-metoden.se  alt. Sök Optimum-metoden på youtube. 
http://4health.se/176-markus-greus-postural-traning-smartfri-och-rorlig-fran-dag-1

ebbalago3_edited.jpg

Vanlig Fysioterapi - Träning

När man söker mig har man oftast en önskan om att bli smärtfri kunna komma tillbaka till vardagliga funktioner eller kunna återkomma till motion och idrott. När kroppen är korrigerad och balanserad behöver vi också återskapa ett korrekt rörelsemönster i dynamisk balans. Jag tar då hjälp av mina många andra metoder som jag genom åren hittat att de fungerar riktigt bra. Främst använder jag mig av JEMS-konceptet där forskningen kommer ifrån idrotten. Jag har också utbildning i Basal kroppskännedom, funktionell träning samt utbildning i det energibesparande löpsteget mm

bottom of page