top of page
ebbalago1_edited_edited_edited_edited.jpg

Om Ebba

Just nu har jag en anställning som Leg Fysioterapeut hos det privata rehab.företaget Ortomed i Stockholm Sök mig gärna där med vanlig fysioterapi eller Postural Träning för rehab och prestationsökning.

Jag som kallar mig ebbalago heter Ebba Lago-Lengqvist. Jag är legitimerad fysioterapeut (tidigare sjukgymnast) sedan 1995, jag har enbart jobbat inom primärvård under alla år.

Jag studerade Optimum Metoden under ett år och blev Diplomerad Optimum Tränare våren 2018.  

Tränare och fysioterapeut i Danderyds friidrottsförening, där väver jag också in Optimum metoden och Posturalträningen. De senaste åren har våra ungdomar fått mkt bra resultat och hållit sig skadefria. 

Extern föreläsare åt RF-Sisu-Stockholm, och håller workshops och föreläsningar till idrottsföreningar utifrån min kunskap. En av föreläsningarna är: "Hel & Stark-När jag växer i min idrott" eller "Hel & Stark-Effektivare löpteknik"

Många år i yrket har gjort att jag träffat över 10.000 patienter samt vidareutvecklat mig med flertalet kliniska utbildningar. Jag har träffat alla slags patienten med besvär från rörelseapparaten samt patienter med långvarig kronisk smärta och utmattning, därav har jag stor kunskap om hur stress systemet fungerar och påverkar oss.  
Andra utbildningar som jag jobbat med under åren och som jag väver in i min rehab är:
-JEMS, -Mckenzie-metoden, -Basal kroppskännedom, -Funktionell träning, -Mediyoga, -Axelina, -Akupunktur, -MI-motiverande samtal, -Born to run

IMG_8326 (1)_edited_edited.jpg

Den privata Ebba

Jag själv tycker om att utöva olika sporter och friluftsaktiviteter. Genom åren har jag faktiskt sysslat med 18 olika sporter i mer eller mindre omfattning. Jag ägnar mest tid åt löpträning och mitt nya intresse stående paddling "SUP".  Jag tycker också om att följa ny forskning inom hälsa och prestationsutveckling som ligger i linje med det som evolutionärt är naturligt för oss människor. De senaste åren har jag också blivit stor anhängare av Funktionsmedicin, de liksom jag vill läka orsakerna till din ohälsa.

bottom of page